Behandlingsformer

Massage, akupunktur, zoneterapi og kinesiologi tape

Massage
Massage er en effektiv måde at behandle lidelser i bevægeapparatet med, som overbelastning i muskler og bindevæv forårsaget af statisk ensformigt arbejde foran en computer. Evidensbaseret research viser massage sænker cortisolniveauet og øger dopamin, serotonin og endorfiner i kroppen. Dvs mindre stresshormon og mere af kroppens egen lykke og smertelindrende hormon. Touch Institute Miami.
Behandling er et supplement til en sund kost og en aktiv livsstil.


Akupunktur

Virkningsmekanismen af akupunktur er ikke klarlagt i detaljer, men det er alment accepteret, at man ved akupunktur fremkalder en lokal inflammatorisk proces med frigørelse af neurontransmitter og efterfølgende påvirkning af det perifere nervesystem. WHO anfører akupunktur som en veldokumenteret behandling mod bl.a. ansigtssmerter, hovedpine, knæsmerter, lændesmerter, nakkesmerter, smerter efter operation, iskias og tennisalbue. Akupunkturens virkning går ud på at indsættelse af akupunkturnåle medfører en stimulation af nerver, muskler og bindevæv. Denne stimulering øger aktiviteten af ​​kroppens naturlige smertestillende stoffer og øger blodgennemstrømningen.


Zoneterapi

Zoneterapeuten behandler dig ved at trykke på punkter under dine fødder. Vigtige zoner på kroppen blokeres og på den måde fjernes energiblokeringer. Det betyder, at impulser i nervesystemet øges, kredsløbet og immunforsvaret styrkes, og lymfe- og affaldsstoffer drænes væk.


Kinesiologi tape

Den oprindelige behandling med kinesiologi tape var musklerne, men efterhånden kan tapen bruges effektivt til
både muskel- og ledbåndsskader og gener, til at korrigere ledposition eller bevægelsesretning uden at hæmme bevægelsen og til smertelindring. Kinesiologi tape er en effektiv supplerende behandlingsmetode ved fx
smertebehandling, fibersprængning, forstuvninger, tennisalbue, arvæv m.m.